Senseo werkt niet op omvormer

Alles wat in de machinekamer draait en andere techniek.

Moderators: sailor wim, frank

Gebruikersavatar
Funnyric
Berichten: 7
Lid geworden op: za mei 23, 2020 1:16 pm
Locatie: Kamperland

Senseo werkt niet op omvormer

Bericht door Funnyric » za mei 23, 2020 6:41 pm

Ik heb een omvormer aangeschaft https://patrickshop.nl/index.php?route= ... h=omvormer van 2500watt. Zodra ik een Senseo aansluit (van 1250watt) klapt de zekering (12 volt gedeelte) er uit na zo'n 5 sec.

Op een zuivere sinus omvormer moet een Senseo toch normaal kunnen werken?
𝓁𝒾𝒻𝑒 π’Ύπ“ˆ π“ˆπ‘œ π“‚π“Šπ’Έπ’½ π“‚π‘œπ“‡π‘’ π’·π‘’π’Άπ“Šπ“‰π’Ύπ’»π“Šπ“ 𝒾𝒻 π“Žπ‘œπ“Š π’Ώπ“Šπ“ˆπ“‰ π“Œπ’Άπ“ƒπ“‰ π“‰π‘œ π“ˆπ‘’π‘’ 𝒾𝓉

Eddy Keijzers
Berichten: 80
Lid geworden op: vr aug 31, 2018 3:10 pm

Re: Senseo werkt niet op omvormer

Bericht door Eddy Keijzers » za mei 23, 2020 7:46 pm

Senseo is een berucht probleem bij vrachtwagenchauffeurs.
Ze willen het niet doen op omvormers.
Misschien wel op hele zware.

Gebruikersavatar
sailor wim
Berichten: 2375
Lid geworden op: vr nov 30, 2007 11:53 pm
Locatie: Den Haag

Re: Senseo werkt niet op omvormer

Bericht door sailor wim » za mei 23, 2020 7:50 pm

Hoi,
1250 Watt plus 10% omvormer verlies.
1375 Watt wordt er gebruikt uit de accu's..
Dus moet de zekering zomaar 125 Amp. zijn.
Zijn de voedings kabels dik genoeg en hoelang?
Wat voor accu of accu's?
Ik drink voor elk probleem oplos koffie.
Beleg je geld verstandig.
De slijter geeft 41%.

Gebruikersavatar
Funnyric
Berichten: 7
Lid geworden op: za mei 23, 2020 1:16 pm
Locatie: Kamperland

Re: Senseo werkt niet op omvormer

Bericht door Funnyric » za mei 23, 2020 8:01 pm

sailor wim schreef: ↑
za mei 23, 2020 7:50 pm
Hoi,
1250 Watt plus 10% omvormer verlies.
1375 Watt wordt er gebruikt uit de accu's..
Dus moet de zekering zomaar 125 Amp. zijn.
Zijn de voedings kabels dik genoeg en hoelang?
Wat voor accu of accu's?
Het vreemde is dat bij de omvormer 25amp. zekeringen zijn geleverd. 12volt x 25=300watt :?: terwijl er toch staat dat het 2500watt is.
Aan de leverancier gevraagd of ik er een 150amp. zekering op mag zetten (benieuwd naar het antwoord).
De voedingskabels zijn behoorlijk dik en 3 per fase. Op de afbeelding staat een dunne kabel afgebeeld maar dat klopt niet.

De accu (3stuks) van 230Ah 1200amp
𝓁𝒾𝒻𝑒 π’Ύπ“ˆ π“ˆπ‘œ π“‚π“Šπ’Έπ’½ π“‚π‘œπ“‡π‘’ π’·π‘’π’Άπ“Šπ“‰π’Ύπ’»π“Šπ“ 𝒾𝒻 π“Žπ‘œπ“Š π’Ώπ“Šπ“ˆπ“‰ π“Œπ’Άπ“ƒπ“‰ π“‰π‘œ π“ˆπ‘’π‘’ 𝒾𝓉

Gebruikersavatar
Marie Christina
Berichten: 3474
Lid geworden op: zo aug 21, 2011 7:59 am
Locatie: Noord Drenthe

Re: Senseo werkt niet op omvormer

Bericht door Marie Christina » za mei 23, 2020 9:02 pm

Senseos doen het inderdaad niet op omvormers, zo heb ik hier vaker gelezen.
Sterker: de Senseo gaat vaak kapot.
Net als opladers voor tandenborstels.

Hoe dat technisch gezien komt weet ik niet meer
Mijn Schipperse wil dat ik altijd mijn eigen mening vorm. :|

DirkR
Berichten: 61
Lid geworden op: do okt 30, 2014 10:35 am
Locatie: Middelharnis

Re: Senseo werkt niet op omvormer

Bericht door DirkR » za mei 23, 2020 9:21 pm

Wij gebruiken al vele jaren een senseo op een Victron omvormer.
Nooit problemen mee gehad.
Het is een 24 volt naar 230 volt omvormer en bij gebruik senseo trekt hij ongeveer 50 ampere.
Dat zal bij 12 volt ongeveer het dubbele zijn.

Groet Dirk

Gebruikersavatar
sailor wim
Berichten: 2375
Lid geworden op: vr nov 30, 2007 11:53 pm
Locatie: Den Haag

Re: Senseo werkt niet op omvormer

Bericht door sailor wim » za mei 23, 2020 9:26 pm

Funnyric schreef: ↑
za mei 23, 2020 8:01 pm
Het vreemde is dat bij de omvormer 25amp. zekeringen zijn geleverd. 12volt x 25=300watt :?: terwijl er toch staat dat het 2500watt is.
Aan de leverancier gevraagd of ik er een 150amp. zekering op mag zetten (benieuwd naar het antwoord).
De voedingskabels zijn behoorlijk dik en 3 per fase. Op de afbeelding staat een dunne kabel afgebeeld maar dat klopt niet.

De accu (3stuks) van 230Ah 1200amp
Wat bedoel je met 3 per fase?
En wat gaat er van de accu bank naar de omvormer?
Je krijgt een heleboel vragen, soms werkt een foto veel beter.
Kijk maar bij mededeling/registratie of via Tapatalk
Ik drink voor elk probleem oplos koffie.
Beleg je geld verstandig.
De slijter geeft 41%.

Gebruikersavatar
buggyrene
Berichten: 312
Lid geworden op: wo aug 07, 2013 11:36 am
Locatie: Giethoorn.
Info: LBD: 9,00- 2,85- 0,9
Max H: 2,50
Motor: VW 1.9 SDI
KK: Paragon, reductie 2:1

Re: Senseo werkt niet op omvormer

Bericht door buggyrene » za mei 23, 2020 10:17 pm

Klappen alle 25 amp. zekeringen eruit of slechts 1 ?

RenΓ©
onderstuur: je raakt met de voorkant het hek
overstuur: je raakt met de achterkant het hek
pk: hoe hard raak je het hek
koppel: hoe lang neem je het hek mee, nadat je het geraakt hebt

Gebruikersavatar
Funnyric
Berichten: 7
Lid geworden op: za mei 23, 2020 1:16 pm
Locatie: Kamperland

Re: Senseo werkt niet op omvormer

Bericht door Funnyric » za mei 23, 2020 10:50 pm

buggyrene schreef:Klappen alle 25 amp. zekeringen eruit of slechts 1 ?

RenΓ©
Inmiddels het probleem gevonden. De bijgeleverde zekeringen 25amp x 8stuks zijn voor in de omvormer.
Dus aan de 12volt kant kan ik een zekering zetten van 200amp inplaats van mijn 25ampAfbeelding


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
𝓁𝒾𝒻𝑒 π’Ύπ“ˆ π“ˆπ‘œ π“‚π“Šπ’Έπ’½ π“‚π‘œπ“‡π‘’ π’·π‘’π’Άπ“Šπ“‰π’Ύπ’»π“Šπ“ 𝒾𝒻 π“Žπ‘œπ“Š π’Ώπ“Šπ“ˆπ“‰ π“Œπ’Άπ“ƒπ“‰ π“‰π‘œ π“ˆπ‘’π‘’ 𝒾𝓉

Waterman
Berichten: 690
Lid geworden op: do feb 02, 2017 10:59 am
Locatie: Ten Post - Damsterdiep
Contacteer:

Re: Senseo werkt niet op omvormer

Bericht door Waterman » za mei 23, 2020 11:03 pm

Eddy Keijzers schreef: ↑
za mei 23, 2020 7:46 pm
Senseo is een berucht probleem bij vrachtwagenchauffeurs.
Ze willen het niet doen op omvormers.
Ik had een zuivere sinus omvormer van 2200 watt continu ,en iets van 3500 piek,
maar ik had er nooit last van dat die het niet deed.
De kast leek veel op een Samlex2000 ,maar dan was is blauw.
Had er een afstandbedienigskabel bij voor aan en uitzetten.
Wat ik altijd deed, bij koffie zetten en bij de magnetron(700W),sowieso de motor laten draaien.
Veel plezier van gehad.
Ik heb er een keer een KΓ€rchertje op aangesloten,de slang in de sloot,maar dat ding vertikte het daarop te lopen.
Senseo ,laptop ,magnetron ,alles wou maar dat dingetje vertikte het.
Met de groetn oet Grunnen,
Wybren
.

!! Het kan verkeren. / Bredero !!

Gebruikersavatar
quichot
Berichten: 1700
Lid geworden op: di jul 14, 2009 12:14 am
Locatie: Amsterdam
Info: motorbokschip Jonge Willem. 1910 H.Haring Wilnis
20.6 x 4,1 x 0,9 (diepgang, niet de holte)
58 ton laadvermogen
40 ton waterverplaatsing
DAF DD575 1964
reg.nr varend erfgoed 2639

Re: Senseo werkt niet op omvormer

Bericht door quichot » zo mei 24, 2020 10:52 am

Marie Christina schreef: ↑
za mei 23, 2020 9:02 pm
Senseos doen het inderdaad niet op omvormers, zo heb ik hier vaker gelezen.
Sterker: de Senseo gaat vaak kapot.
Net als opladers voor tandenborstels.

Hoe dat technisch gezien komt weet ik niet meer
Omdat het waarschijnlijk gemodificeerde (namaak)sinussen zijn. Daar kan electronica niet tegen. Een kwalitatief goede zuivere-sinusomvormer geeft stopcontactenstroom zoals bij je thuis. Maarja, die omvormers zijn een keer of 5 duurder...
De haven is onze bestemming, maar niet ons doel.
Met schippersgroet,
Guido

Gebruikersavatar
Marie Christina
Berichten: 3474
Lid geworden op: zo aug 21, 2011 7:59 am
Locatie: Noord Drenthe

Re: Senseo werkt niet op omvormer

Bericht door Marie Christina » zo mei 24, 2020 10:56 am

Ah ja. Dat was de reden. Nu weet ik het weer.
Dank.
Mijn Schipperse wil dat ik altijd mijn eigen mening vorm. :|

Gebruikersavatar
KarelE
Berichten: 1826
Lid geworden op: za dec 22, 2007 7:04 pm
Locatie: Ouderkerk aan den IJssel
Info: Beurtmotor Johanna
Katwijker uit 1926
LBD: 23,90 - 3,95 - 1,20
Max H: 3,40, Min H: 2,20
Werf: Tijssen, Leiden
Motor: Kromhout 4TS117 uit plm. 1962
70PK bij 1500 rpm
KK: Twindisc, reductie 1,98:1
Ligplaats: Gouda

Re: Senseo werkt niet op omvormer

Bericht door KarelE » zo mei 24, 2020 12:26 pm

Bij mij werkt de Senseo redelijk op een echte ouderwetse blokgolf omvormer. Na 3 kopjes moet ie er even afgehaald worden, want dan houdt ie er mee op. Na een kwartiertje doet ie het dan weer.
If you think education is expensive, try ignorance. (Derek Bok)

Gebruikersavatar
Marie Christina
Berichten: 3474
Lid geworden op: zo aug 21, 2011 7:59 am
Locatie: Noord Drenthe

Re: Senseo werkt niet op omvormer

Bericht door Marie Christina » zo mei 24, 2020 12:41 pm

Da's apart...
Is ie dan moe, ofzo? :)
Mijn Schipperse wil dat ik altijd mijn eigen mening vorm. :|

Waterman
Berichten: 690
Lid geworden op: do feb 02, 2017 10:59 am
Locatie: Ten Post - Damsterdiep
Contacteer:

Re: Senseo werkt niet op omvormer

Bericht door Waterman » zo mei 24, 2020 4:32 pm

quichot schreef: ↑
zo mei 24, 2020 10:52 am
Maarja, die omvormers zijn een keer of 5 duurder...
Ja dat kun je wel stellen.
Ik betaalde er in 2007 al 750 euro voor.
Gelukkig kon ik toen de btw nog bedrijfsmatig terug krijgen/verrekenen met wat ik betalen moest,want het ding was bedrijfsmatig aangeschaft.
Maar heb er wel 8 jaren plezier van gehad.
En dat is ook wat waard.
Met de groetn oet Grunnen,
Wybren
.

!! Het kan verkeren. / Bredero !!

Plaats reactie