bevolkingskrimp en de gevolgen

Hier ontstaan de diepste gedachten...

Moderators: sailor wim, frank

Plaats reactie
Gebruikersavatar
frank
Site Admin
Berichten: 811
Lid geworden op: zo nov 11, 2007 9:18 pm
Locatie: Cuijk (nb)
Contacteer:

bevolkingskrimp en de gevolgen

Bericht door frank »

We zijn weer op toer en aangekomen in de provincie Groningen. Aardige dorpen en leuke ligplekken, we komen er al vele jaren. En dan is het wel even schrikken. \We zien hier de ongekende gevolgen van de krimp en dat heeft niks met aardschudden te maken.
Zo liggen we weer eens in Stroobos waar tot onze schrik echt alles veranderd is. Geen enkele voorziening meer, geen winkel meer open, café herberg gesloten, er is nog een cafetaria maar dinsdag dus ook dicht. Wat een armoei, je zal hier maar een huis hebben en willen verkopen.
Dat beeld zal de komende jaren alleen maar erger worden, mensen trekken weg zelfs de \polen die hier in een garage woonden met allerlei zaakjes en zo zijn ook weggetrokken. Er zit nog een groentehandelaar die op woensdag open is voor groenten en 'vergeten goederen' zoals dat heet. Wil je dus een biertje kopen of zo dan is het weer even 7 km trappen naar Buitenpost, een plaatsje waar ze nog wel een winkel schijnen te hebben, voorlopig.
Nee, daar wordt je niet vrolijk van.....
Voor ons is het belangrijk dat er nog een waterput is want daar hebben we nu behoefte aan, kijken wat ze hier voor havengeld gaan rekenen, meteen even vragen of er nog een vuilnisbak afkan. De stad Groningen staat als volgende bestemming op ons lijstje maar daar gaan we niet met 30 graden aan een hete kade liggen. Dan liever een dagje extra hier blijven aan een mooi groen walletje met bomen, dat is dan aantrekkelijker.

En wat heet toeval... aan de overkant ligt de sleepboot Anco, voorheen van van Zoomeren uit Vianen. Heeft dus vrij snel een nieuwe baas gevonden. Ik heb al op roepafstand iemand gesproken die me uitnodigde om morgen even langs te komen en bij te praten.
De Anco is op dezelfde werf gebouwd als onze Hylke, in Hoogezand en dan tien jaar later.
gr FRank

\\ Blind vertrouwen in de autoriteiten is de grootste vijand van de waarheid. Albert Einstein //
Afbeelding
Plaats reactie