HOME

Bergues

Veurne

Nieuwpoort

Brugge

Schelde

Email

1996

Promotie West Vlaanderen.

Vorig jaar is er een fikse promotiecampagne losgebarsten, opgezet door de provincie West Vlaanderen in samenwerking met de franse regio Nord, Pas de Calais.
Doel van deze campagne was om dat gebied meer bekendheid te geven en vooral meer watertoeristen te trekken.

Om dat doel te bereiken zijn er prachtige folders uitgegeven, tekstschrijvers hebben jubelende en lyrische teksten bedacht en er is een schitterende toeristische vaarkaart op aanvraag beschikbaar.
Die “gratis” kaart wordt inderdaad door de fransen gratis geleverd en de vlamingen rekenen er +/-300 B-frank voor. De gemeenten in de regio zijn gevraagd voorzieningen voor de watersporter te treffen.

scheepslift Fontinettes De afgelopen jaren is vooral in Nrd Frankrijk de staal- en textielindustrie gedecimeerd en men hoopt met steun van het Europese Regio Ontwikkelings fonds meer banen te scheppen in de toeristische sector. Dat het papier geduldig is en dat een en ander niet met kennis van zaken wordt aangepakt zal u waarschijnlijk niets verbazen.

      Hierboven foto scheepslift Foninettes Nrd-West Frankrijk.


Maar, eerlijk is eerlijk, er is al het nodige gebeurd. Varend door de regio tussen Douai en Duinkerken is er al veel ‘groen’ ontstaan waar alles vroeger zwart was van kolenstof en mijnsteenbergen. Aanlegplaatsen zjn echter vaak alleen op papier aanwezig en als er wat is dan meestal verwaarloosd, te kleine waterdiepte en zonder voorzieningen. Jammer, een gemiste kans.
Maar ik laat de fransen even zitten en zal me hier beperken tot het belgische westvlaanderen en met name de streek tussen Duinkerken aan de franse/belgische grens via Nieuwpoort, Brugge en Gent de Schelde af naar Antwerpen.

   Naar boven Vlaams Varend Erfgoed